Upphandling

När offentliga myndigheter som en kommun men även kommunala bolag köper varor, tjänster eller byggentreprenader måste Lagen (2016:1145) om offentlig upphandling (" LOU") följas. Det innebär att alla leverantörer ska ha chansen att kunna vara med och konkurrera om affärerna. Ingen leverantör får behandlas sämre eller bättre än någon annan. 

Att välja leverantör på grunder som inte är objektiva strider mot grundtankarna bakom regleringen av den offentliga upphandlingen. Det innebär att t.ex. att ett företag som finns på orten eller som tidigare har haft avtal med den upphandlande myndigheten inte får ges fördelar.

Treklövern genomför dels egna upphandlingar där vi handlar upp ramavtal för t.ex. olika hantverkartjänster, städavtal och yttre skötsel. Inom vissa ramavtal har vi möjlighet att göra en förnyad konkurrensutsättning där de entreprenörer som har ramavtal med Treklövern kan lämna anbud för entreprenader som fönsterbyten eller fasadrenovering. 

Treklövern samverkar även med Klippans kommun och är del i deras upphandlingar när det bedöms lämpligt. Utöver detta använder sig Treklövern av HBV:s (Allmännyttans inköpscentral HBV Husbyggnadsvaror Förening) och Addas (Sveriges Kommuners och Regioners, "SKR", inköpscentral) upphandlade ramavtal för att köpa in varor och tjänster.

Våra upphandlingar

Genom att klicka på länken nedan kommer du till sidan där vi annonserar våra upphandlingar. Genom att klicka på rubriken för en upphandling kommer du vidare till en sida där du kan läsa mer om den upphandlingen och även få tillgång till upphandlingsdokumenten. Du behöver, om du inte redan gjort det tidigare, registrera dig för att kunna logga in och kostnadsfritt komma åt upphandlingsdokumenten. Vill du lämna anbud eller har frågor om förfrågningsunderlaget i en pågående upphandling tar vi emot detta elektroniskt och endast genom den annonseringssida som vi använder oss av. 

Mer om hur man som anbudsgivare lämnar anbud finns på e-Avrops sida för leverantörer - anbusgivare. 

Du kan läsa mer om vad LOU innebär och hur en upphandling går till på Upphandlingsmyndighetens respektive Konkurrensverkets hemsidor.


 

HBV

Adda

Våra upphandlingar

E-Avrops sida för leverantörer

Upphandlingsmyndigheten

Konkurrensverket