Hyr av oss

Vad kul att du vill hyra av oss!

Vi är glada att kunna erbjuda möjligheten att hyra både lägenheter och affärslokaler. Oavsett om du söker en bekväm bostad eller en lokal för din verksamhet, har vi något som passar dina behov.

Nedan hittar du mer information om hur det går till att söka en lägenhet. 

  • Vi publicerar alla våra bostäder, garage och lokaler här på vår hemsida. Gå in och titta på våra lediga objekt här.
  • Du behöver skapa ett konto via Mina sidor och ställa dig i bostadskö för att hyra en lägenhet.
  • När du hittar lägenheter som stämmer överens med dina önskemål anmäler du ditt intresse på den eller de.
  • Du kan maximalt anmäla dig på fem lägenheter åt gången.
  • Varje lägenhet publiceras under minst två arbetsdagar.
  • Om du inte svarat på tre lägenhetserbjudande eller om du svarar nej på fem erbjudande inom en tremånadersperiod spärras du i 120 dagar från att söka lägenhet.

När du söker bostad är det viktigt att tänka på att bostadskön inte är en enda lång ringlande kö. För varje bostad som annonseras bildas en separat kö av intressenter för just den bostaden.

Den som har flest köpoäng samt uppfyller Treklöverns grundkrav blir erbjuden lägenheten först.

Har du några frågor eller behöver hjälp hittar du våra öppettider och kontaktuppgifter längst ned på sidan.

När din ansökan registrerats hos oss kommer det lösenord du valt till dig via e-mail. Med ditt lösenord loggar du in på Mina sidor där du själv bevakar utbudet av lediga lägenheter och anmäler intresse för att kunna bli kallad till visning.

Här kan du också se vad som händer med den lägenheten/erna du har visat intresse för. Du kan här se om det är du eller någon annan sökande som har blivit tilldelad lägenheten. Det är den som svarar ja efter visning och har flest ködagar som blir tilldelad lägenheten.

För att vi ska ha aktuella uppgifter och för att du ska kunna stå kvar som bostadssökande måste din ansökan uppdateras var 6:e månad. Ansökan uppdateras automatiskt varje gång du loggar in på Mina sidor.

Din ansökan kan bli spärrad så att du inte kan söka bostad hos Treklövern. Du meddelas detta per brev eller mail.

Skapa konto på Mina sidor

  • Du samlar en köpoäng per dag från dagen du anmälde dig som bostadssökande.
  • Dina köpoäng och din ansökan raderas alltid när du tecknar ett hyreskontrakt.
  • För att behålla dina köpoäng måste du var 6:e månad uppdatera din ansökan, annars förlorar du dina köpoäng och din ansökan raderas. Ansökan uppdateras automatiskt varje gång du loggar in på Mina sidor.
  • Dina köpoäng är personliga och kan inte överlåtas eller slås ihop med någon annans köpoäng*

*Undantag: Köpoäng kan överlåtas till samboende som levt under äktenskapsliknande förhållande vid följande tillfällen:

  1. Händelse av dödsfall
  2. Vid permanent flytt till vårdboende

Har du stått som medsökande på en ansökan kan du inte tillgodoräkna dig de köpoäng ni haft tillsammans om du vill ställa dig i egen bostadskö. Dessa köpoäng tillfaller huvudsökande i ansökan.

Så fort en lägenhet blir uppsagd publiceras den på vår hemsida. Lägenheten är publicerad i 2 dagar, under förutsättning att vi fått in minst 5 intresseanmälningar på lägenheten. Annars förlängs publiceringstiden.

När publiceringstiden har gått ut så erbjuder vi visning av lägenheten till de fem, av alla som har anmält intresse, som har flest köpoäng. Lägenheten visas alltid av Treklöverns personal. Det är den som svarar ja efter visning och har flest ködagar som blir tilldelad lägenheten.

Som inloggad på Mina sidor kan du följa hela uthyrningsprocessen för de lägenheter som du anmält intresse för.

Du bevakar själv vårt utbud av lediga lägenheter genom att logga in på Mina sidor.

Det finns möjlighet att prenumerera på lediga lägenheter, du får då information via mail när det finns lägenheter som stämmer överens med dina önskemål. Observera att mailet inte är ett erbjudande utan du måste själv logga in på hemsidan och anmäla ditt intresse för lägenheten.

På sidan med dina personliga uppgifter finns en ruta som du kryssar i om du vill prenumerera på information. Glöm inte att kontrollera att din e-postadress är korrekt.

  • Du har 24 timmar på dig att svara om du kommer på visningen eller inte. Svara till kundtjänst via telefon eller mail.
  • Du har på dig till dagen efter visning att svara om du vill ha lägenheten eller ej oavsett om du varit på visning eller inte. Du kan tacka ja till lägenheten även om du inte varit på visning. Lättast svarar du på Mina sidor. Det är viktigt att svara på erbjudandet om du vill ha lägenheten eller ej.
  • Den som har flest köpoäng av de som har tackat ja till lägenheten blir kontaktad av oss för kontraktsskrivning.
  • Dina köpoäng och din ansökan raderas alltid när du tecknar ett hyreskontrakt hos oss. Det gäller även vid bostadsbyte. För att återigen ställa sig i kö måste du själv göra en ny registrering på Mina sidor. Ny registrering kan ske efter fem dagar.

Har du erhållit kontrakt är du spärrad i 12 månader för att ansöka om ny lägenhet.

Vi erbjuder lägenheten till den som uppfyller våra grundkrav och har flest köpoäng. Du är välkommen till vår Bobutik för att skriva kontrakt eller om du föredrar så kan vi skicka det till dig. Kontraktet skrivs i två exemplar, ett till dig och ett till oss, och har du fått det skickat till dig behöver du skicka tillbaka ett till oss.

Nu är det klart, kontraktet på lägenheten är ditt.

Kom ihåg att dina köpoäng raderas i och med att du har fått en lägenhet och skrivit kontrakt. Du kan efter 5 dagar från kontraktsskrivning ställa dig i kön igen för framtiden, men du är spärrad i 12 månader för att lämna intresse på en annan lägenhet. Önskar du byta lägenhet gäller samma grundkrav som vid ny ansökan.

 

Treklöverns klöver som metallskylt på en tegelfasad.

Registrera dig på Mina sidor

Lediga lägenheter

Lediga parkeringar

Vi publicerar alla våra lediga affärslokaler på objektvision.

Är du intresserad av att hyra en affärslokal så kontakta Peter Bellander på peter.bellander@treklovern.se eller 0435-121 08.

Lediga lokaler

 

 

 

Mer information

Ledigt just nu Uthyrningsregler